• avocat
  • scriitor
  • publicist

Cazul Piedone

În mai 2022, la scurt timp după încarcerarea lui Cristian Popescu-Piedone, scriam, într-un post-scriptum la textul Cozile de altădată de la DNA…,  despre aberanta hotărâre judecătorească de atunci.

           În amintirea vremurilor în care cine nu sărea, încasa condamnarea, onorabilii l-au vârât la Jilava și pe Cristian Popescu-Piedone, vinovat că la momentul tragic destinul electoral îl unsese primar. Din pragul carcerei, nefericitul și-a vărsat năduful: „Mă duc la închisoare cu demnitate, cu onoare și respect. Închisoarea e pentru oameni. Dacă justiția a considerat asta, ne supunem,  trăim pe pământ, nu în ceruri.(…) Dacă acei părinți cred că eu, Piedone, le-am omorât  copiii, așa să îi ajute  Dumnezeu. (…) Plec din lumea asta de rahat. Mă duc singur… Trebuie să îi organizăm pe acolo, să zugrăvim, să facem una, alta. Să știți că închisorile sunt pentru  oameni. Vinovaţi, nevinovaţi, sunt pentru oameni. (…) M-au luat… NEVINOVAT. Ca pe un câine m-au chinuit și m-au tăvălit șase ani și jumătate! Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup şi în familie! M-au vânat pe unde m-au prins.(…) Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc.”

          Știu eu, poate or mai fi judecători și la București în stare să repare discutabila hotărâre, așa cum s-au petrecut lucrurile și în cazul avocatului Robert Roșu. În definitiv, în astfel de dosare  dovedești  cu adevărat dacă ești magistrat, iar nu în cele banale, de serie, în care copiezi rechizitoriile partenerilor din Ministerul Public. Sau poate, vorba mereu actualului Napoleon Bonaparte, „sunt împrejurări critice, când interesele poporului cer condamnarea unui nevinovat”?

Din fericire,  acei judecători s-au găsit, astfel încât Cristian Popescu-Piedone  s-a  trezit, în zorii unei dimineți de vară, iarăși primar, deși se afla încă în dosul zăbrelelor  jilave ! O binevenită și reparatorie achitare ! Fapta nu este prevăzută de legea penală… Numai că osânda ilegală a  anului de recluziune nu se va șterge nicicând din mintea proaspătului liberat și nici din memoria societății românești și așa buimacă. Imaginea Justiției neaoșe s-a făcut  din nou țăndări  și zău că mă întreb cum dorm inamovibilii  care s-au înregimentat  deunăzi  cu zel în plutoane de execuție în numele legii… ce perversă ticăloșie… La urma urmei,  dacă nu ești în stare  să reziști emoției colective sau campaniilor  mediatice declanșate de „hoitarii” din presă (liberă, nu ?), dezbracă roba de judecător ! Urgent, nu mai schilodi și alte destine ! Sunt destule alte profesii potrivite trepădușilor mărunți, a inșilor cu  verticalitate  de râmă.

Va puteți abona la articole prin e-mail:

Citeste si...

20 iulie, 2023

În mai 2022, la scurt timp după încarcerarea lui Cristian Popescu-Piedone, scriam, într-un post-scriptum la textul C

29 iunie, 2023

În mai 2022, la scurt timp după încarcerarea lui Cristian Popescu-Piedone, scriam, într-un post-scriptum la textul C

22 iunie, 2023

În mai 2022, la scurt timp după încarcerarea lui Cristian Popescu-Piedone, scriam, într-un post-scriptum la textul C

Articole similare

Justiția, ca joc de societate
VIZUALIZARI
Cazul Piedone
VIZUALIZARI
Avocați și avocați...
VIZUALIZARI
Care egalitate de arme ?
VIZUALIZARI
Din „câmpul tactic”, fără ocolișuri
VIZUALIZARI
Un vis periculos!
VIZUALIZARI
Justiția „progresiștilor”
VIZUALIZARI
O zi amânată...
VIZUALIZARI