• avocat
  • scriitor
  • publicist

Cinci pentru infern...

      Demult, prin anii ’70, făcea furori filmul Five from hell, tradus la noi Cinci pentru Infern. Împlinisem  pe atunci 9 ani și abia învățasem să citesc, așa că cinematograful din Cernavodă îmi devenise a doua  școală. Parcă aveam program acolo, fiindcă mergeam aproape zilnic în casa cu năluci colorate, vrăjit   de poveștile derulate pe dreptunghiul alb de pânză. Ei bine, aventurile celor cinci americani  – Sam  McCarth, Johnny „Chicken” White, Nick Amadori, Ad Siarcusa și Captain Nixon –  în teritoriile  naziste, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mă fascinaseră pur și simplu. Desigur, ca-n orice material propagandistic, eroii yankei își duc la îndeplinire îndrăznețul plan și soldații lui Hitler vor suferi încă o înfrângere usturătoare…

Nu știu cum de filmul  acesta mi-a venit în minte tocmai în  clipa în care, la Cotroceni, într-o zi a negrei  superstiții – 13 iunie 2019 -, cinci inși fluturau o bucată de hârtie intitulată  pompos Acordul politic Național pentru consolidarea parcursului european al României. Indivizii   cu pricina nu erau fitecine, ci ditamai învingătorii scrutinelor din 26 mai 2019, cu Klaus Iohannis în frunte, inundat  de un rânjet de-o aroganță  sfidătoare și deloc bine prevestitoare. Ceilalți îl încadrau cu  aer servil, de papițoi  fericiți că istoria îi îngăduie în poza comic-absurdă. Ludovic Orban (zis și „Sică Mandolină”)  de la Partidul Național Liberal, Dan Barna (alias „Haștag”) de la Uniunea Salvați România, Victor Ponta (alintat „Pisicuțul”)  de la Partidul PRO România și Eugen Tomac (de care nici poreclele  nu se lipesc, într-atât e de insipid) de la Partidul Mișcarea Populară, s-au întâlnit să  iscălească de ochii nărozi ai lumii un document de prisos. Auzi, consolidarea parcursului european… Păi, ce, e vreun drum național surpat, gata să  fie cârpit și întărit în părțile avariate? Chiar, în ce ar consta o astfel de consolidare, ne lămurește careva? Sigur, Victoraș are antecedente în materie, la câte protocoale de export  a fost semnatar  nu mă miră că a mai mâzgălit unul ! În definitiv, fiecare cu mania lui, tipu-i slab de refuz și nu s-ar da înapoi de la nimic în schimbul obținerii unei ciozvârte de putere. Ce nu înțeleg este însă lipsa unei minime demnități, a caracterului, de vreme ce, deunăzi, „Mutu’ din Deal” ștergea pe jos cu ex-pesedistul, târât apoi și pe culoarul roșu al „câmpului tactic”. De asemenea, nu putem uita nici ocările și sudalmele  aruncate înspre „Puie Monta” dinspre strânsura orbanistică, ori  măscările strigate împotriva-i de chichirițele istericoide din subordinea liderului userist, al cărui rictus de scenă amintește de ofițerii gestapoviști. Ultimul din scabrosul tablou, Eugen Tomac, înseamnă de  fapt Traian Băsescu și brusc te cuprinde senzația de vomă. Așadar, cei cinci indivizi care până ieri s-au jignit  ca la ușa cortului, ne garantează azi consensualitatea și propășirea României, curat-murdar, stimabililor ! Oare au dispărut cu desăvârșire oamenii de stat din vatra moldo-valahă, oare să nu mai prețuiască o ceapă degerată rușinea ? Oare electoratul celor cinci ciocli i-a votat ca ei, sufragiații, să se prostitueze în halul acesta ?

Mizeria morală a politicianului  român a atins cota cea mai de jos a abjecțiunii prin pactul consolidării  promiscuității  din 13 iunie 2019. Cinci pentru infernul României, ce film de groază ne-a pregătit studioul de manipulare și  diversiune de la București !… Iată de ce mă felicit, încă o dată, că am renunțat, de vreun deceniu, să  merg  la urna cu minciuni electorale.

 

Va puteți abona la articole prin e-mail:

Citeste si...

2 octombrie, 2023

Demult, prin anii '70, făcea furori filmul Five from hell, tradus la noi Cinci pentru Infern. Împlinisem pe

21 septembrie, 2023

Demult, prin anii '70, făcea furori filmul Five from hell, tradus la noi Cinci pentru Infern. Împlinisem pe

15 septembrie, 2023

Demult, prin anii '70, făcea furori filmul Five from hell, tradus la noi Cinci pentru Infern. Împlinisem pe