• avocat
  • scriitor
  • publicist

Mihai Dinu, pamfletarul - sau Cum scăpăm de DNA -

1984-2014

Orice propunere venită de la cei 21834632,40 Iocuitori ai României (număr aflat în scădere), privind fluidizarea justiției este binevenită.  S-a ales la întâmplare propunerea cetățeanului PRl,  din județul Gorj. Acesta ne spune că, revoltat fiind ca toți cetățenii de bună-credință, că un anume judecător a respins  propunerea de arestare preventivă a parchetului DNA,  într-un dosar oarecare și că DNA-ul  a sesizat apoi, pe bună  dreptate, CSM-ul,  pentru a se lua măsuri disciplinare față de respectivul judecător.  Domnia sa a venit cu următoarea  propunere legislativă:

  1. Pe steagul național să fie inserată sintagma NIMIC FĂRĂ DNA!

Înainte de a trece la următoarea propunere legislativă inițiată de același cetățean, aducem la cunoștința ascultătorilor noștri că, într-adevăr, în țară  au loc în acest  moment manifestări spontane de dezaprobare față de decizia  judecătorului de respingere a propunerii de arestare a DNA-ului în dosarul cu pricina și de adeziune și entuziasm față de sesizarea DNA-lui către CSM în vederea luării  de măsuri față de judecător.

  1. Revenim la a doua propunere legislativă a onoratului nostru cetățean, și anume, propune dânsul înființarea de servicii locale DNA în localități cum ar fi: Lehliu Gară dar și Lehliu Sat, Ciceu, Teregova și de ce nu Țăndărei.
  2. În dosarele instrumentate de DNA, principiul nevinovăției să fie înlocuit cu cel al vinovăției.
  3. În toate dosarele DNA aduse în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă, legiuitorul să prevadă o singura soluție, și anume: admiterea propunerii pe o perioadă de timp, zice ascultătorul nostru, cât vrea DNA-ul.

Întrerupem din nou, pentru a informa ascultătorii că manifestări spontane, sincere, de natura celor transmise anterior au loc în aceste momente chiar și în firmele aflate în insolvență sau faliment. Transmitem următoarea  propunere  legislativă, interesantă zicem noi: la deliberări, în cazul dosarelor DNA, în apropierea biroului judecătorilor, distinct de  microfoanele clasice, să fie plasați prin apropiere procurori DNA sub acoperire, camuflați în femei de serviciu, instalatori, șoferi, portari etc.

  1. În cazul nou-născuților predispuși genetic la fapte de corupție să le fie plasate microfoane, evident, discret, în incubatoare.

Prin luarea acestor măsuri de accelerare a reformei în justiție, intrarea în spațiul Schengen (sau siberian, cum ar spune opoziția), ar fi asigurată.

acesta este un pamflet,  instituțiile Ia care s-a făcut  referire sunt pur imaginare, iar situațiile juridice sunt ipotetice.

 

 

– va urma –

Va puteți abona la articole prin e-mail:

Citeste si...

20 noiembrie, 2023

1984-2014 Orice propunere venită de la cei 21834632,40 Iocuitori ai României (număr aflat în scădere), privind flu

28 octombrie, 2023

1984-2014 Orice propunere venită de la cei 21834632,40 Iocuitori ai României (număr aflat în scădere), privind flu

20 iulie, 2023

1984-2014 Orice propunere venită de la cei 21834632,40 Iocuitori ai României (număr aflat în scădere), privind flu

Articole similare

Înainte de pronunțare
VIZUALIZARI
Două temeiuri juridice pentru o achitare ?!
VIZUALIZARI
Justiția, ca joc de societate
VIZUALIZARI
Cazul Piedone
VIZUALIZARI
Avocați și avocați...
VIZUALIZARI
Care egalitate de arme ?
VIZUALIZARI
Din „câmpul tactic”, fără ocolișuri
VIZUALIZARI
Un vis periculos!
VIZUALIZARI