• avocat
  • scriitor
  • publicist

România, la bucată...

MOTTO:

        „Creștere economică sau pământul făgăduinței pentru bănci, ce mai contează. Mâncăm televizor pe  pâine, după care, goliți de rațiune și în întregime depolitizați, alergăm la urne să  ne alegem stăpâni democrați!”

                                                                          Mihai Șerban[1]

 

     Klaus Iohannis se căznește să  zâmbească în fața strânsurii partinice la aflarea rezultatelor provizorii din primul tur al alegerilor. Schimonosindu-se facial, citește  sacadat-împiedicat de pe niște foi, în timp ce Rareș Bogdan aplaudă de-i sar brațele din umeri. Învingătorul ține morțiș să pomenească despre  războiul declanșat împotriva pesediștilor, „mârlanii” care au aruncat România în prăpastie și care au atacat  brutal statul de drept în interesul unei clici de infractori, acaparând samavolnic neprihănita Justiție… Așadar, măcelul româno-român continuă, ne avertizează neamțul de la Cotroceni,  halal prezent, sumbru viitor ! Și cum rămâne cu  lozinca: „Președintele tuturor  românilor”?

                                                            *

Viorica Dăncilă plutește în extaz, e în turul al doilea ! Nici în vis n-a cutezat să-și închipuie că destinul o va răsfăța într-atât. Parcă ar fi în  tiribomba din bâlciurile de altădată, cred că așa se simte din înaltul plafonului  de incompetență în care s-a trezit  hodoronc-tronc. Cei din staff o strâng în brațe și o felicită, în timp ce pe furiș își  ascut cuțitele. După câteva ceasuri, la un alt comitet executiv național cu strigături, „ciumații roșii” cică și-ar fi pus aluziv șișurile pe masă… Șefa lor chiar ar fi plâns din cauza epitetului deloc măgulitor folosit la adresa sa de către Claudiu Manda, alintat și „Rangă”. Oricum, de la „Prostănac” la „Proastă”  e un progres, semn că  formațiunea  social-democrată se reformează… În cele din urmă,  spiritele s-au calmat, nu înainte ca disidenții să fie azvârliți peste bord, că prea se umflaseră în gușă.

                                                            *

„Vreau măcar o dezbatere cu Iohannis, dacă e bărbat!” țipă oriunde se nimerește  ex-premierul cu fustă. „Ia mai puneți pofta-n cui, cucoană ! Nu stau de vorbă cu ăia care au mâncat negri !” îi răspunde îmbuibat de sine sibianul cel-mult-implorat.  Farsa electorală continuă…

                                                            *

Pluseriștii sunt un  vaiet și plâng în  hohote: „Sistemul și-a băgat coada și ne-a stricat procentul !” Râd pe înfundate. Păi, bine, mă, haștagiștilor, până ieri urlați ca neghiobii că nu există stat-paralel și ridicați spânzurători în piața publică, iar acum vă străbate ditamai revelația ! Bașca scandarea aia oribilă, de care s-ar putea să aveți parte: „DNA, să vină să vă ia !” Dependenți de învățământul politico-ideologic de platformă, ați uitat un proverb vechi de când lumea și mereu actual: „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”. Dar și sigur !

                                                            *

Dan Barna e un monument de deznădejde. Caută explicații, caută să-și priceapă eșecul: „Chiar discutam cu un consultant care mi-a spus: «Dai  percepția de aroganță pentru că ești prea înalt».” La astfel de consultanți, rezultatul nu mă miră! Olguța, consoarta Preaînaltului, îi ia apărarea și dă vina pe „căcații ăștia care n-au făcut nimic în campanie”, adică pe membrii echipei de campanie. Păcat, mare păcat, arogantul tocmai ce ne promisese că va aduce fericirea în Grădina Maicii Domnului…

„Bucata de Românie pe care m-am bazat este mai mică decât am anticipat”, s-a smiorcăit liderul chichirițelor țâfnoase, trădându-și croiala lăturalnică. Vasăzică, în ochii ăstora noi, a inșilor multilateral dezumanizați, țara e o pradă numa’ bună să o înșfaci. Și cu cât halca e mai babană, cu atât mai bine,  succesu-i asigurat.

România la bucată,  iată cadoul pe care ni-l dăruiește uniunea  ce și-a propus să ne salveze en gros…

 

––––––––––––––––

[1] Manifest. Cartea neagră a României

Va puteți abona la articole prin e-mail:

Citeste si...

20 iunie, 2024

MOTTO: „Creștere economică sau pământul făgăduinței pentru bănci, ce mai contează. Mâncăm tele

17 iunie, 2024

MOTTO: „Creștere economică sau pământul făgăduinței pentru bănci, ce mai contează. Mâncăm tele

20 mai, 2024

MOTTO: „Creștere economică sau pământul făgăduinței pentru bănci, ce mai contează. Mâncăm tele

Articole similare

Anul Ciolacului ?
VIZUALIZARI
„Văz enorm” și… scriu!
VIZUALIZARI
Din făzănăria  dâmbovițeană
VIZUALIZARI
Despre viitoarea Renaștere a omenirii
VIZUALIZARI
„Rușine, rușine să vă fie !”
VIZUALIZARI
Elie Wiesel, „băiatul din Carpați”
VIZUALIZARI
Nasty, „zbanghiul” !
VIZUALIZARI
Portrete și portrete (2)
VIZUALIZARI
Portrete și portrete (1)
VIZUALIZARI
Războiul, ca profit ...
VIZUALIZARI