Sâmbătă, 6 aprilie 2019, la Târgu Mureș, ca să citez din invitația organizatorilor – Consiliul Județean, Biblioteca Județeană  și Fundația Culturală  „Vasile Netea” – , „s-a jucat într-o  singură repriză,  pe «terenul» acoperit  al Sălii Mari a Centrului Cultural «Mihai Eminescu»”, „meciul de promovare”  a cărții Basmul fotbalului.

Spectatori ? Mai  mulți decât la partidele de la Voluntari sau de la Chiajna. Echipa  de prezentare a fost una „scurtă”:  „libero”, primarul Dorin Florea, „mijlocaș central”, octogenarul Dimitrie Poptămaș (președintele fundației), „atacant central împins”, jurnalistul sportiv Aurel Rațiu, și „extremă”, Cornel Cacoveanu. La „centru” a oficiat doamna Monica Avram, directorul  Bibliotecii Județene Mureș.

Fotbaliștii adevărați au luat loc în „tribună”. Și ce fotbaliști  – Solyom, Ispir, Hajnal, Varodi, Fazekas și Ceorceri ! Adică gloriile  de altădată ale ASA, alături de Bölöni, M. Naghi, Uncheaș, Czako, Gligore, Nagel, I.Mureșan, Both II și Caniaro  – ultimul, un talent rar, dar lovit de nenoroc.

Chiar că m-am simțit ca într-un basm, înconjurat de atâția oameni generoși și calzi. Un gând aparte de mulțumire celui care a făcut posibil un astfel de basm: Zoltan Prosszer !