• avocat
  • scriitor
  • publicist

Diagnosticul profesorului Aurel Romilă

      Un reputat medic psihiatru, profesorul Aurel Romilă1, după ce și-a examinat  poporul ani de-a rândul, a pus un diagnostic care nu lasă loc vreunui dubiu: „Aproape o treime din populaţie suferă într-o formă sau alta de depresie. Însă nu pentru ei mă îngrijorez eu, ci pentru cei de deasupra stratului fin al normalităţii, pentru psihopaţi, care au ocupat toate posturile-cheie în ţară. De aia nu avem sănătate mentală în ţara asta, că populaţia se împarte în mare mă­sură între opresori (psihopaţi) şi oprimaţi (depre­sivi). Ăsta e un adevărat război social, dar cine recu­noaşte? Cea mai gravă consecinţă a istoriei noastre din ultima sută de ani a fost felul în care s-a făcut se­lecţia umană. O societate care nu permite dezvoltarea persoanei e o societate slabă. Când personalitatea nu poate înflori, când e traumatizată, apar bolile psihice şi intervine ratarea. Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul. E discrepanţa între ceea ce am putea deveni şi ceea ce ajungem să devenim în societatea de azi. Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi. Şi asta nu de ieri, de azi. Iorga, Titulescu, câţi oameni de valoare nu au fost eli­­mi­naţi din societate de nişte nimicuri, de nişte ano­nimi? Dacă vii şi le vorbeşti oamenilor de norma­li­tate, bun simţ, armonie, transcendenţă, spirit, te vor acuza că ai citit prea multe broşuri. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex. Trăiesc tra­gic această soartă a poporului român. N-o să iau mi­traliera să fac circ, precum Vadim. Dar nu pot să nu mă întristez”.2

     În definitiv, depresia cară cu ea și tristețea, altcumva nu se poate,  cele două sunt surori. Doar opresorii sunt veseli, suspect de veseli și, de aceea, trebuie băgați în cămașă de forță și tratați cu atenție, nu cumva să se înmulțească !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1Aurel Romilă, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici psihiatri din țară,  este doctor în medicină, profesor și inițiator al secției de Resocializare din cadrul spitalului „Alexandru Obregia” din București. „Psihiatrii”, cea mai mare lucrare de cercetare a sa a devenit deja manual de referință pentru specialiști.

2 Formula As.ro

 

Va puteți abona la articole prin e-mail:

Citeste si...

22 februarie, 2024

Un reputat medic psihiatru, profesorul Aurel Romilă1, după ce și-a examinat poporul ani de-a rândul, a pu

8 februarie, 2024

Un reputat medic psihiatru, profesorul Aurel Romilă1, după ce și-a examinat poporul ani de-a rândul, a pu

10 decembrie, 2023

Un reputat medic psihiatru, profesorul Aurel Romilă1, după ce și-a examinat poporul ani de-a rândul, a pu

Articole similare

Mircea Canţăr: „Jocuri de societate”
VIZUALIZARI
Lăsați copiii în pace ! (II)
VIZUALIZARI
Lăsați copiii în pace ! (I)
VIZUALIZARI
Nicolae Adam, Tu
VIZUALIZARI
Freddy Gârbaci, Houellebecq epuizat
VIZUALIZARI
Sorin Poclitaru - Mi-aduc aminte
VIZUALIZARI
„O carte pe an pentru fiecare elev”
VIZUALIZARI