Procesul penal modern proclamă pervers dreptul la un proces echitabil prin egalitatea de arme între acuzare și apărare. Așa că simt nevoia unei echilibrări a balanței prin prezentarea concluziilor scrise formulate pentru Dragnea Liviu în cele două dosare  soldate cu condamnarea sa.

Prima cauză se referă la așa-zisa fraudare a referendumului. În realitate, s-a dorit pedepsirea drastică a autorilor „loviturii de stat” din 2012, cum a etichetat-o clica stăpânilor de la Bruxelles. Țărilor-argat din  UE li s-a transmis astfel fățiș că orice act de disidență, de rebeliune este aspru sancționat. Numai că din ditamai lista de complotatori de la USL a rămas doar unul, vinovat că a îndemnat cetățenii să voteze. Adică exact ce a făcut  și Klaus Iohannis  la ultimul referendum. Chiar  puteți să dormiți ?

A doua  cauză este cea a „angajărilor fictive”,  al cărui  verdict  a fost pregătit cu meticulozitate și cinism. Mai  întâi  amânarea pronunțării a doua zi după alegerile europarlamentare  și a plebiscitului popular, apoi transmiterea buletinului meteorologic de către ambasada Danemarcei la București și, în cele din urmă, a semnalului iohannist: „Hoții și infractorii trebuie să stea la pușcărie !” Și liderul pesedist a ajuns la Rahova, după un linșaj mediatic cum nu s-a mai întâmplat în deceniile dindărăt. Păi cine i-ar fi uitat ieșirile nechibzuite, în răspăr cu noua  corectitudine politică și cu noua ordine mondială, la adresa multinaționalelor și a discreționarismului bruxellez? Bașca războiul cu „statul paralel” de la noi. Dincolo de gafele lui politice, pentru care electoratul l-a amendat necruțător la urne, Liviu Dragnea avea dreptul  la un proces  echitabil, pe bază de probe certe , nu pe prognoze meteo și pe ucazuri prezidențiale. Una-i una  și alta-i alta  și de aceea, vorba Sanctității Sale, „să nu ne temem de frică!” Să spunem adevărul,  nu v-ați săturat de atâta lașitate ?

                                                         *

Concluzii scrise Dragnea Liviu – referendum